fbpx

T-Base uuden edessä

Consultor Finland Oy osti T-Base Oy:n osakekannan marraskuussa 2022 ja nyt on aika katsoa hieman yhtiön historiaan ja tulevaan.  

 

T-Base perustettiin kahden Teron toimesta vuonna 1999. Yrityksen kotipaikkana oli aluksi Espoo. Vuonna 2003 yritys muutti Kotkaan, josta sen aikaiset omistajat olivat alun perin kotoisin. Kotkaan siirtymisen jälkeen yritykseen palkattiin myös ensimmäinen työntekijä. Kuluneiden vuosien varrella T-Basella on työskennellyt useita kymmeniä henkilöitä eri tehtävissä. Panostus osaamiseen ja sen kehittämiseen on ollut keskeinen osa yhtiön strategiaa koko yrityksen olemassaolon ajan. Menestyksen takana on joukko motivoituneita huippuosaajia. Suuren joukon näitä osaajia olemme rekrytoineet paikallisesta ammattikorkeakoulusta (XAMK). 

 

Yrityksen perustamisvuodesta alkaen liiketoiminnan pääpaino on ollut Microsoft teknologioissa. Microsoft -tuotteiden versiot ja nimet ovat vaihtuneet sekä palvelut muuttuneet pilviratkaisuiksi. Tietokantoihin tallennettu data on muuttunut järjestelmien keskeisimmäksi osaksi, jota jalostetaan ja analysoidaan. Tämän jalostetun tiedon avulla tyypillisesti ohjataan yritysten päätöksentekoa. Vuodesta 2004 alkaen T-Base on ollut sertifioitu Microsoft -kumppani. Tämän saavuttaakseen yhtiön on ollut ylläpidettävä riittävää osaamista asiantuntijoiden osalta. Uusien teknologioiden sisäistäminen ja käyttöönotto on ollut ja on edelleen tärkeä osa yrityksen menestystä.  

 

Olemme toteuttaneet mielenkiintoisia projekteja monille eri toimialoille kuten teollisuudelle, rakennusalalle ja julkiselle sektorille. Monet näistä asiakassuhteista ovat jatkuneet yli kymmenen vuoden ajan ja jatkuvat edelleen. Monipuoliset asiakasprojektit ja pitkät asiakassuhteet ovat olleet merkittävä kulmakivi yrityksen historiassa.  

 

Kun yritykselle lähdettiin kartoittamaan uutta omistajaa, oli yhtenä kriteerinä löytää uusi hyvä omistaja työtekijöiden, asiakkaiden ja muiden yhteistyökumppaneiden näkökulmasta. Pitkäaikainen kumppanimme Consultor oli meille selkeä vaihtoehto, jonka kanssa neuvottelut aloitettaisiin. Koska tunsimme toisemme ja toisiemme liiketoiminnat sekä olimme tehneet jo vuodesta 2004 alkaen yhteystyötä, sopimukseen päästiin hyvin suoraviivaisesti.  

 

Paljon on tapahtunut yrityksen 24 vuoden toiminnan aikana ja varmasti paljon tulee tulevaisuudessa tapahtumaan. Vaikka yrityksellä on nyt uusi omistaja, päivittäinen työ ei juurikaan muutu, projektityöskentely jatkuu ja uudet haltuun otettavat teknologiat tekevät tulemistaan.   

 

Näistä lähtökohdista on hyvä lähetä katsomaan, mitä uusivuosi tuo tulleessaan. Tekstin
kirjoittaja Juha Kokkonen on toinen T-Basen entisistä omistajista ja työskentelee T-Basella johtavana konsulttina.

Kiinnostuitko?