fbpx

Kieliversioiden asettaminen PowerAppsissa

PowerApps on Microsoftin sovellustyökalu, jolla voi kehittää erilaisia mobiili- ja selainkäyttöön tarkoitettuja sovelluksia. Monikielisissä organisaatioissa voi olla tarpeellista tarjota mahdollisuus käyttää sovelluksia eri kielillä. PowerApps sovelluksissa lokalisointi eli eri kieliversioiden asettaminen tapahtuu helposti lisäämällä tarvittava sanasto tietokantaan.

Esimerkkinä kuvassa lisättynä kahden sanan käännökset kolmella kielellä (”Identifier” sarakkeessa).

Käännökset ladataan laitteen muistiin käyttämällä Collectioneita. Kertaalleen käynnistetyssä sovelluksessa käännökset ovat mukana, vaikka laitteella ei olisi Internet yhteyttä käytettävissä. Lataus onnistuu laittamalla sovelluksen OnStart -funktioon kuvan mukainen komento:

Seuraavaksi kuuluu säätää sopiva kieli. Tämä onnistuu ottamalla Language() -komennon (ottaa laitteen kielen) kaksi ensimmäistä kirjainta (esimerkiksi fi-FI -> fi, tai en-GB -> en). Samalla tarkastetaan, onko sovellus käännetty laitteen kielelle. Mikäli ei ole, niin käytetään määritettyä oletuskieltä (kuvassa ”en” eli englanti).

Tämän jälkeen tarvitsee vain ottaa käännökset käyttöön tarkistamalla collectionista oikealla identifierilla kuvan mukaisesti.

Ensimmäisessä kuvassa englanniksi. Tämä avautuu myös, mikäli laitteen kieltä ei ole tietokannassa. Toinen ja kolmas kuva suomeksi ja ruotsiksi, jotka avautuvat vain, mikäli laitteen kieli on suomi tai ruotsi.


Kirjoittaja Aki Wilska on T-Basen ohjelmistokonsultti.

Avainsanat: PowerApps, Microsoft, Lokalisointi

Jätä yhteystietosi, jos haluat kuulla lisää PowerAppsista ja tutustua demoomme. Asiantuntijamme on sinuun yhteydessä. 

Jättämällä yhteystietoni hyväksyn, että kirjaamani tiedot tallennetaan T-Base Oy:n toimesta. T-Base Oy ei luovuta tietoja kolmansille osapuolille.

PowerApps is Microsoft developed easy to use business application development platform that can build apps for PC, iOS and Android.

Keywords: PowerApps, Microsoft, Localization