fbpx

Kuvien tallennus Power Apps -sovelluksella Sharepoint-listaan

Power Appsin Formsin Attachments-elementillä on nopeaa luoda toiminnallisuus, jolla voidaan ottaa kännykällä kuva. Kuva tallentuu formille, josta se voidaan lähettää SharePoint-listan “Liitteet” kenttään. Liitteet -kentän etuna verrattuna tavalliseen kuva kenttään (Image) on se, että sinne voidaan tallentaa useita kuvia, tai oikeastaan mitä vain tiedostoja. SharePoint-listaan ei tarvitse erikseen tehdä liitekenttää; jokaisessa listassa on se.

Luo sovellukseen uusi Gallery komponentti (Vertical -tyyppinen) ja aseta sen ”Data Source” arvoksi käytettävä SharePoint -lista (Properties välilehti).

Lisää Gallery komponentin OnSelect tapahtumaan ”Navigate(Liitetesti)”.

Seuraavaksi luo sovellukseen uusi Ruutu (Screen) ja nimeä se (tässä tapauksessa Liitetesti). Luo Liitetesti sivulle uusi formi sekä määritä ”Data Source” arvoksi käytettävä Sharepoint lista.

Formin Item kenttään määritetään Gallery komponentin valittu rivi; tässä tapauksessa ”Gallery1.Selected”

Jos formillasi ei ole liitteet-korttia (Card: Attachments), lisää se formin ”Properties”-välilehdeltä ”Edit fields” linkistä. Voit myös määrittää liitteiden enimmäismäärän (Maximum attachments) ja enimmäiskoon megatavuissa (Maximum attachment size).

Otettu kuva tallennetaan SharePoint listalle komennolla SubmitForm(ForminNimi) tai Patch(Sharepoint-lista, Defaults(Sharepoint-lista), ForminNimi.Updates).

Kuvia voidaan lukea liitteet kentästä Formin “Attachments” taulun avulla. Esimerkiksi
First(ThisItem.Attachments). Value-lauseella saadaan taulun ensimmäinen kuva ja ”Last” -komennolla saadaan haettua uusin kuva. Huomaa että kuva objektin ominaisuuden ApplyEXIFOrientation arvo tulee asettaa arvoon ”false” jos kuva on 90 astetta kallellaan.

PowerAppsissa on useita hyödyllisiä funktiota liitetaulun käsittelyyn. Esimerkiksi Search(ThisItem.Attachments, ”haku”, ”DisplayName”) palauttaa kaikki liitetiedostot joiden tiedostonimessä esiintyy ”haku”.

Sort(ThisItem.'{Attachments}’, DisplayName, Descending) järjestää liitteet tiedostonimen mukaan käänteiseen järjestykseen.

Kirjoittaja Joni Uotinen toimii T-Basella kehittäjänä. 

Kiinnostuitko?

Oletteko pohtineet Power Appsien käyttöä tai tunnistaneet prosesseja, joissa sovellustyökalulle olisi tarvetta? Autamme teitä sopivan toteutuksen suunnittelussa. Tutustu Power Apps -kartoitukseemme >

Ota yhteyttä, jos haluat oppia lisää Power Apps -sovelluksesta tai olet kiinnostunut koulutuksistamme

Tutustu myös näihin:

Blogi
T-Base

Kieliversioiden asettaminen PowerAppsissa

PowerApps on Microsoftin sovellustyökalu, jolla voi kehittää erilaisia mobiili- ja selainkäyttöön tarkoitettuja sovelluksia. Monikielisissä organisaatioissa voi olla tarpeellista tarjota mahdollisuus käyttää sovelluksia eri kielillä. PowerApps

Lue lisää »

Haluatko lisätietoja?

Ota suoraan yhteyttä tai jätä meille yhteydenottopyyntö.