fbpx

PowerApps sovelluksilla tehokkuutta liiketoimintaan

Tässä artikkelissa esittelemme Microsoftin sovellustyökalu PowerAppsin, jolla voidaan kehittää räätälöityjä sovelluksia organisaation käyttöön. Kerromme artikkelissa tarkemmin, mikä PowerApps on, mihin sitä voidaan käyttää ja mitä sovellustoteutuksissa kannattaa huomioida. 

1. Mikä on PowerApps?

PowerApps on Microsoftin sovellustyökalu, jolla voi kehittää erilaisia mobiili- ja selainkäyttöön tarkoitettuja sovelluksia. Se on koodivapaa kehitysalusta, eikä sovellusten toteuttaminen PowerAppsilla välttämättä vaadi  syvällistä koodausosaamista. Tarvittava osaamistaso riippuu toteutettavasta kokonaisuudesta.

2. Mihin PowerApps soveltuu?

PowerApps soveltuu erityisesti yrityskäyttöön tarkoitettujen täsmäsovellusten toteuttamiseen. Esimerkiksi yrityksen turvallisuushavaintojen keräämiseen tarkoitettu sovellus voidaan toteuttaa PowerAppsilla. PowerApps sovelluksessa voidaan hyödyntää myös mobiililaitteen kameraa ja tehdä kuvien liittäminen kirjaukseen helpoksi. PowerApps soveltuu hyvin myös erilaisten henkilöstökyselyiden ja lomakkeiden toteutukseen. PowerApp sovellukset sopivat hyvin mobiilikäyttöön.

3. Mihin PowerApps tallentaa tiedot?

Yleensä PowerApps tallentaa tiedot pilvipalveluun tai tietokantaan. Kuvia ja tekstiä voidaan myös tarvittaessa tallentaa Sharepointiin. Tallennuspaikkaa suunniteltaessa ratkaisevana tekijänä on tiedon jatkokäyttö ja mahdollinen jalostaminen. Tallennettaessa sovelluksella kerätyt tiedot tietokantaan saadaan tiedoista parhaiten laadittua asiakkaan tarpeen mukaisia raportteja.

4. Mitä PowerApps maksaa?

PowerApps sisätyy Microsoftin O365-paketteihin. PowerAppsin saa käyttöön myös per-sovellus tai per-käyttäjä -laskutusmalleilla. Tarkempia tietoja lisenssivaihtoehdoista on saatavilla Microsoftilta

5. Mitä tulee huomioida PowerApps toteutuksissa?

PowerApps toteutus tulee suunnitella perustuen käyttötarpeeseen. Suunnittelussa on pohdittava, millaista tietoa sovelluksessa käsitellään ja mihin tiedot halutaan tallentaa jatkokäyttöä ajatellen. Sovellluksen rakennetta suunniteltaessa on käyttäjäkokemuksen kannalta hyvä huomoida pääasiallinen käyttötapa (mobiililaite vai työasema) , käyttäjähallinta ja käyttöoikeudet.

6. Mitä PowerApps sovelluksen toteutus vaatii?

PowerAppsilla voidaan toteuttaa sovelluksia hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin ja kokonaisuuksiin. Mitä monimutkaisempi kokonaisuus, sitä enemmän osaamista ja aikaa PowerApps sovelluksen toteuttaminen vaatii. Yksinkertaisimmillaan toteutuksen voi tehdä päivässä tai parissa, monimutkaisempi kokonaisuus vaatii enemmän aikaa.

Artikkelin tuottamiseen on haastateltu T-Basen Lauri Ahoa, jolla on kokemusta PowerApps sovellusten kehittämisestä.

Artikkeli on julkaistu alunperin helmikuussa 2019 ja sitä on päivitetty kesäkuussa 2021. 

Kiinnostuitko?

Sivuillamme voit tutustua myös muihin Power Appsia käsitteleviin artikkeleihin.
Ota yhteyttä, jos haluat oppia lisää tai tarvitset muuta apua Power Appsiin liittyen asioissa tai olet kiinnostunut koulutuksistamme

Tutustu myös näihin:

T-Base

PowerApps -kartoitus

Kaipaisitteko näkemyksiä, mikä olisi teille sopiva Power Apps toteutustapa? Asiantuntijoidemme avulla saat selkeän suunnitelman tarpeisiinne sopivasta toteutuksesta.

Lue lisää »

Haluatko lisätietoja?

Ota suoraan yhteyttä tai jätä meille yhteydenottopyyntö.